XAG XMission

UAS a többcélú monitoringhoz

Az XAG Xmission egy olyan pilóta nélküli légijármű rendszer (UAS), amelyet bevált innovációk és rengeteg tapasztalat alapján készítettek el. A kifinomult tervezés és a legkorszerűbb gyártási folyamat alapot teremt egy könnyű, hordozható és erőteljes drónplatformhoz, amit a dobozból kivéve azonnal munkára lehet fogni. A SUPERX3 PRO RTK repülési irányító rendszer biztosítja a navigációban a centiméter pontos helymeghatározást, ami miatt az autonóm repülés fokozott precizitással hajtható végre. A rendszer úgy lett kialakítva, hogy lehetőség legyen a különböző alkalmazási területekhez megfelelő hasznos teher felszerelésére.

Teljes autonóm repülés

Összecsukható kialakítás

RTK

Nyílt SDK

Könnyű, praktikus, készséges

Az Xmission könnyű súlyát és biztonságos hordozhatóságát a szénszál és magnézium-alumínium ötvözet biztosítja. Egyszerű kinyitást követően azonnal indulásra kész.

Megbízható partner a munkában

Az intelligens SUPERX 3 PRO RTK repülésvezérlő rendszer az XAG szabadalmaztatott, ipari alkalmazású repülésvezérlési elektronikai rendszerének 5. generációja. A nagy teljesítményű számítási kapacitást és a biztonsági konfigurációkat kombinálva lehetőség nyílik a megbízható, biztonságos autonóm repülésre. A repülés biztonságát egy terepkövető radar segíti 100 méteres hatótávolságon belül, amely a terep szkennelésére és az akadályok észlelésére szolgál.

FOC vektor ESC

Flotta mód

100m Terep szkennelés

3x IMU

UPS

AI hiba beállítás

Failsafe beállítás

Akadály elkerülés

Rugalmas tervezés, egyszerű irányítás

A különféle repülési módok megkönnyítik az XMission alkalmazását a feladatok kihívásaiban. A terepi viszontagságokat könnyedén lehet kezelni, mert standard mintákat, rácsmintát, lineáris mintát lehet használni a különféle feladatok forgatókönyvének elkészítéséhez. Minden művelet elvégezhető egy okostelefon és az ACB1 CommBack kiegészítő segítségével. A célterületet könnyedén ki lehet választani, majd közvetlenül az alkalmazáson belül beállíthatók a repülési paramétereket. Gyakorlat megszerzése után a földméréstől a mezőgazdasági területek monitoringjáig bárki képes lesz a számára fontos munkát elvégezni.

*Rugalmasabb kezelési tervezéshez: ACS1 ControlStick és ARC1 PRO Smart Remote Controller érhető el.

Standard útvonal:
Poligon, zárt területek

Nagy felbontású
3D modellezés

Vonalas létesítmény
(út, csatorna) ellenőrzése

Centiméter szintű pozicionálás,
precízióadatokhoz készítve

A kettős RTK plusz GNSS helymeghatározó rendszer és a valós idejű centiméter szintű repülési helyzetmeghatározás megbízható adattámogatást nyújt a különféle légi feladatokhoz. Az XMission hordoz egy 4G kommunikációs modult, amely az XAG Cloud RTK hálózathoz van csatlakoztatva, hogy a missziók azonnal elinduljanak a hordozható RTK bázis beállítása nélkül.

Dual-engine RTK

4G Rendszer

2.4G/5.8G HDLS

Lefedő hálózat

Különböző igényeknek kialakított hasznos teher szállítása

A kialakított 3 digitális bővítő interfésszel és egy nyílt SDK-val a hasznos teherhordó rendszer testre szabható vagy szabadon fejleszthető, mindezt az ipari felhasználók igényeihez igazítva. Az XAG XCam képalkotó kamera és az XAG XCam MultiSpectrum kamera segíti a gyors információgyűjtést és a döntéshozást.

XAG® XCam® képalkotó kamera
Megbízható megoldás HD képekhez

Az XAG XCam segítségével a centiméter szintű pontos képalkotás és térképezési feladatok egyszerűen elvégezhetők. A felhővel és a helyi képösszefűzési megoldásokkal egyaránt elérhetők az 1: 500 méretű HD-térképek. A termőföld határait az XAI Mezőgazdasági Intelligencia feltérképezheti, majd közvetlenül az XAG P sorozatú UAS-be alkalmazhatja az autonóm növényvédő művelethez.
Az 1 hüvelykes, 20 megapixeles CMOS-érzékelő nagy felbontású képek készítésére alkalmas. A képfelvevő rendszer úgy lett kialakítva, hogy torzítás és elmosódás nélkül lehessen éles felvételeket készíteni, még gyors repülési sebesség beállítása mellett is. Az XCam pontosan tudja koordinálni és szinkronizálni az adatokat, ami biztosítja a képalkotás összhangját az idővel, földrajzi elhelyezkedéssel, mindezt úgy, hogy a képek megfeleljenek az 1:500 HD felvételezés követelményeinek. A nagyfelbontású képalkotást biztosítja az optika autofókuszának és a lencse torzításának előzetes beállítása, ezzel is megkönnyítve az adatok feldolgozását. Az XMission terepkövető moduljával, az XCam képes 3D talajszint modellezésére, akár komplex környezetben is. A rácsminták segítségével egyszerűen lehet a területeken repülni, amivel könnyen követhető a terep sajátossága, a modell egységes felbontásban jelenik meg a kiértékeléskor.

1 hüvelykes
CMOS

Torzítás
Korrekció

Global
Shutter

Autofókusz

Miliszekundumos
Szinkronizáció

3D
Modellezés

Felhővel + helyi képösszefűzési megoldásokkal a különböző igényeknek a különböző alkalmakra

XCam + titkosított felhőalapú számítástechnika:

Nagysebességű feldolgozás a nagyméretű térképészeti adatokhoz, 15 perc alatt 13,3 hektárnyi terület feldolgozása lehetséges.

XCam + XStation:

Gyors, helyszíni feldolgozás hálózat nélkül, 200 méteres magasságból készült felvételek esetén, 13,3 hektáros területet értékelhető ki 15 perc alatt.

XCam + mobilalkalmazás:

Az alkalmazás közvetlenül használható mobiltelefonon, ami kis területek adatainak feldolgozására alkalmas, 3 perc alatt 1,3 hektárnyi terület kiértékelhető (5 fénykép).

*Rugalmasabb kezelési tervezéshez: ACS1 ControlStick és ARC1 PRO Smart Remote Controller érhető el.

A 2D / 3D HD térképekben a termőföld határait és a növények helyzetét az XAI Mezőgazdasági Intelligencia felvételezési eredményeit közvetlenül az XAG P sorozatú UAS-re feltölthető az autonóm növényvédelemhez.

XAG® XCam® MultiSpectrum
Távérzékelés a pontos döntéshozatal megkönnyítésének érdekében

Az XCam MultiSpectrum fényképezőgéppel, 4-spektrumú HD minőségű vegetációs térképet és HD minőségű RGB képeket is rögzíthetünk. Az NDVI térkép pixelszinten igazítva megkönnyítheti a helyszíni mezőgazdasági döntéshozatalt. Az XAI által előállított vegetációs térkép közvetlenül alkalmazható az XAG P sorozatú UAS-ben, az autonóm növényvédelem érdekében

A gyári 1 hüvelykes, 20 megapixeles RGB kamerával + további 4 spektrális sávval, magas érzékenységű CMOS szenzor segítségével, a rendszer 4 különböző hullámtartományban HD minőségű multispektrális képeket készít a vegetáció állapotáról, illetve HD minőségű RGB (látható fény) képeket felvételez. A „global shutter” pontosan szabályozott az RTK navigációval, így ezredmásodperc alatt szinkronizálódnak a képek a precíz pontosságú helyzetadatokkal. Öt különböző csatorna képei automatikusan igazodnak, és a fényérzékenység szenzor segítségével automatikusan kalibrálódik. A termőföld pontos távérzékelési képe feldolgozható a helyszínen, ami több mindent mutat meg, mint az emberi szem képes látni.

Multispektrum + RGB

Global Shutter

Miliszekundumos Szinkronizáció

Torzítás Korrekció

Autofókusz

Automatikus Igazítás

Automatikus Szenzor Kalibráció

Helyszíni feldolgozás

Amennyiben bármilyen elváltozás található a területen a képek készítésekor, az XMission „mikroszkópként” reagál, és további felvételt készít az elváltozott terület felett, de már alsóbb tengerszint feletti magasságában. Ezzel egyidőben, a terület multispektrális és RGB képei kiértékelésre kerülnek a döntéshozatal elősegítése érdekében

Az XAG Mezőgazdasági Intelligencia által generált AI digitális mezőgazdasági térkép biztosítja a növények permetezésének előírásait, amit közvetlenül az XAG P sorozat növényvédő drónjaira alkalmaznak, és elérik a „csak ott, ahol a mezőgazdasági termelőknek szükségesek” permetezési célt.

A további kihívásokhoz az XAG XMission harmadik-csatlakozó kialakítása, illetve kommunikációs protokollja segít, hogy más hasznos terhet is képes legyen szállítani. Ezzel a fejlesztők több lehetőséget teremtenek a különféle iparágak igényeinek kielégítésére a nyílt SDK és a fejlesztési dokumentáció felhasználhatóságával.

Gardentop Bt.

Forduljon hozzánk bizalommal!

EMAIL

info@dronszolgaltatas.hu

Telefonszám

+36 30 944 3786

Adatvédelem

13 + 5 =